sunnuntai 30. elokuuta 2015

Miten koulun vanhempainyhdistys toimii? Voisinko jotenkin osallistua?

Mitä Haagan peruskoulun vanhempainyhdistys tekee?

Vanhempainyhdistyksemme virallinen nimi kertoo hyvin toiminnastamme: Haagan peruskoulun tuki ry. Tarkoitus on siis tukea koulun toimintaa eri tavoin. 

Käytännössä hankimme erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla varoja, joita sitten ohjaamme koulun henkilökunnan ja oppilaiden toivomiin kohteisiin. Samalla toiminta luo koululle yhteisöllisyyttä ja me-henkeä. On mukavaa tunnistaa tuttuja ja vaihtaa kuulumisia sitten Haagan "kylänraitilla" koulun ulkopuolellakin!

Viime vuosina olemme järjestäneet kaksi tapahtumaa vuosittain: Haagan joulun ja Haagan kevättapahtuman. Tapahtumista kerätyt varat on menneet oppilaiden stipendeihin keväisin, ja lisäksi olemme myös hankkineet info-tv:n aulaan, kierrätysastioita luokkiin tukemaan siisteyskasvatusta sekä uuden lipun liehumaan koulun salkoon. Kerättyjä varoja on käytetty mm. myös pihaurheiluvälineiden hankintaan.


Vanhempainyhdistys on rekisteröity yhdistys, jotta sillä voi olla rahaliikennettä. Yhdistyksemme ei sääntöjen mukaan saa kuitenkaan tehdä taloudellista voittoa. Kaikki kerätyt varat menevät koulun toiminnan tukemiseen. 

Yhdistyksellä on sääntöjen mukaan hallitus, joka toimii vapaaehtoisvoimin. Jokainen hallituksen jäsen on mukana hommissa ilman korvausta työstään.  

Miksi mukaan toimintaan?

Tapahtumissa ja toiminnassa mukana olo on paitsi sitä rahan keräämistä, myös yhteistä mukavaa tekemistä vanhemmille sekä oppilaille. Rakennamme samalla koululle positiivista yhteisöllisyyttä ja toisista välittämistä. Pysymme myös vanhempina paremmin mukana koululaistemme arjessa ja menossa.

Tarvitsemme koulun tapahtumissa aina runsain mitoin vapaaehtoisia vanhempia mukaan järjestelyihin! Jos järjestelyt aina kasaantuvat vain muutamille, pian ei kukaan jaksa enää järjestää paljon mitään. Onneksi aina on ilmaantunut vapaaehtoisia vanhempia, monet kiitokset kaikille vuosien varrella panoksensa mukaan tuoneille! 

Joulu- ja kevättapahtumissa on järjestettävää runsain mitoin: suunnittelu, koordinointi, tarjoilut, tuotemyynnit, arpajaiset, oheistapahtumat - ja lopuksi aina siivotaan hauskanpidon jäljet.

Tarvitaan myös uusia ideoita toiminnaksi. Jospa lähtisimme tänä vuonna mukaan ravintolapäivään tai siivouspäivään yhdessä, ja ohjattaisiin tuotto vaikkapa oppimisvälineiden hankintaan? Järjestetäänkö varojenkeruugaala ameriikan malliin? Myydään heijastimia tai koulun t-paitoja?

Miten mukaan toimintaan?

Tässä tapoja olla mukana "talkoissa":
  • Jokaisella luokalla koulussamme on vanhempaintoimikunta, jonka kanssa koordinoimme eri luokkien osallistumista tapahtumien järjestelyihin. Ilmoittaudu siis luokkasi opelle ja hän toimittaa tietosi meille.
  • Liity mukaan postituslistallemme, niin laitamme kutsua tapaamisiin ja hommiin aina tarpeen mukaan. Postituslistalle voi liittyä tältä sivulta: http://haagankoulunvanhemmat.blogspot.fi/p/liity.html
  • Vanhemmat voivat myös ihan ilman toimikuntia tulla mukaan vanhempainyhdistyksen toimintaan. Nykäise meitä hallituksen aktiiveja hihasta! Meiliä voi laittaa osoitteeseen: haagankoulunvanhemmat@gmail.com 
Ja muistattehan - mikäli tapahtumiin ei millään ehdi mukaan järjestämisporukoihin, niin yhtä tärkeää on tulla paikalle tapahtumaan juomaan kahvikupponen ja ostamaan leipomuksia sekä arpoja.

Nähdään koululla, mukavaa syksyä kaikille!

Vanhempainyhdistyksen hallituksen puolesta,

tiedotuspuuhailija Riikka Juvonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti