sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Haagan koulun vanhemmat - katsaus kuluneeseen ja tulevaan

Kevyt katsaus kuluneeseen vuoteen

Ensi lukuvuoden suunnittelu aloitettiin vapaamuotoisella tapaamisella tänään Haaga Innissä. Paikalla oli pieni mutta tehokas ryhmä; Kirsi Kunnas-Leinonen, Tiina Viheriälä, Leena Heino ja Riikka Juvonen.

Peilasimme mennyttä vuotta ja totesimme, että välttämättömät tapahtumat saatiin taas kuluvan lukuvuoden aikana hoidettua hyvin; kuitenkin yhteistä tekemistä jäätiin kaipaamaan lisää.

Haasteena on ollut toiminnan järjestämisen kasaantuminen muutamien harvoille, joten jatkossa osallistujia vanhempainyhdistyksen toimintaan tarvitaan lisää! Kirsi on jättämässä puheenjohtajan tehtävät, ja uutta puheenjohtajaa yhdistykselle haetaan parhaillaan. Toivottavasti ensi syksynä meitä onkin noin kymmenen vanhempainyhdistyksen aktiivia tiimissä mukana. Toivomme erityisesti isiä  ja yläkoulun oppilaiden vanhempia mukaan toimintaan.

Yhdistyksen viestintä on ollut myös haasteellista; toiminnasta kiinnostuneiden vanhempien yhteystiedot ovat osin jääneet saamatta, ja sähköpostitse asioista sopiminen on koettu vaikeaksi. Näihin asioihin panostammekin syksyllä: ulkoiseen ja sisäiseen viestintään ja sitä kautta osallistujien aktivoimiseen. Apuna on onneksi tänä päivänä pilvipalvelut, some ja doodle.

Positiivisena summauksena lukukauden toiminnasta voimme kertoa, että tänäkin vuonna vanhempainyhdistys jakaa jälleen stipendejä oppilaille, ja lisäksi hankitaan kierrätyspisteitä luokkatiloihin sekä urheiluvälineitä oppilaiden käyttöön.

Uutta vaihdetta ensi syksyksi!

Vanhempain tukiyhdistys aloittaa nyt uuden vaihteen viestinnässä ja yhteydenpidossa, jonka avulla toivottavasti saamme koulun oppilaiden vanhemmat mukaan toimintaan entistä paremmin! Perustimme siis tämän blogin ja otamme FB-sivumme hyötykäyttöön.

Tavoitteenamme on, että Haagan koulun oppilailla on yhteisöllinen koulu, josta jää oppilaille oppien lisäksi hyvät muistot. Haagan vanhempainyhdistys voi omalla työllään avustaa uuden opetussuunnitelman linjaamaa laaja-alaista oppimista konkreettisesti: tapahtumista kerätyillä varoilla voidaan esim. antaa avustuksia luokkien museovierailuihin tai muihin oppimisretkiin, edistää siisteys-, kulttuuri- ja tapakasvatusta sekä hankkia koululle vaikkapa oppimiskeskeisiä työtapoja tukevia välineitä.

Osallistava Blogi

Tähän blogiin toivomme kirjoittajia myös oppilaiden ja opettajien joukosta, meidän vanhempainyhdistyksen aktiivien lisäksi. Oppilaat haastamme mukaan kirjoittamaan vaikkapa yhteisistä tehdyistä oppimisretkistä ja -projekteista. Koulun henkilökunnan toivomme kirjoittavan vaikkapa kuinka uusi laaja-alaista oppimista tukeva opetussuunnitelma OPS2016 näkyy ja kuuluu Haagan koulun opetussuunnitelmassa ja arjessa konkreettisesti. Myös rehtorin juhlapuheet olisi mukava julkaista täällä!

Facebook-sivut

FB-ryhmässämme oppilaiden vanhemmat voivat ilmoittaa luokkien järjestämistä tapahtumista ja luokkaretkien varainkeruuhankkeista, siis myydä vaikka kynttilöitä luokkaretkien hyväksi. Ryhmässä voi myös jakaa tietoa alueen tapahtumista ja keskustella muiden ryhmään kuuluvien kanssa.

Lisää vanhempainyhdistysaktiiveja kaivataan!

Mikäli olet kiinnostunut Haagan koulun vanhempaintoimikunnan toiminnasta:
  1. Lähetä yhteystietosi meille tämän linkin lomakkeella. 
  2. Tule yhdistyksen tapaamiseen 25.8. klo 18 Isonevan puiston uusiin tiloihin.
Mukaan voi tulla käytettävissä olevan ajan ja kiinnostuksen mukaan, joko yhdistykseen aktiivisemmin tai vain tapahtumiin vapaaehtoiseksi.

Tervetuloa lämpimästi mukaan Haagan vanhempainyhdistyksen toimintaan!

Tekstin kirjoitti vanhempainyhdistyksen puolesta Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti